Reistopper

Praktische InformatieMap van Sunny Beach Bulgarije

Bent u van plan naar Sunny Beach te gaan, dan zijn er natuurlijk altijd een aantal zaken waaraan u moet denken, of wat u graag van te voren wilt weten. Daarom hebben we alvast een aantal punten voor u op een rijtje gezet. Onderstaande feiten/weetjes zijn belangrijk voor uw tijd in Bulgarije.

Prijzen
Zoals eerder genoemd vind je in Zonnestrand nog belachelijk lage prijzen als je het vergelijkt met Nederland, maar vooral als je het met andere zon bestemmingen in Europa vergelijkt zoals Spanje, Italie en Griekenland. Enkele voorbeelden van gemiddelde prijzen:

- Bier of wijn € 1,00
- Cocktail € 3,00
- Kop koffie € 0,75
- Stokbrood in de supermarkt € 0,40
- Pizza € 4,00
- Bord patat € 1,25
- Massage 30 min. € 12,00

Het weer in Zonnestrand
Het Zuiden van Bulgarije waar Zonnestrand ligt heeft een gematigd landklimaat met redelijk koele winters en warme zomers. De Zwarte Zee heeft redelijk wat invloed op de oostkust van Bulgarije. In het prille voorjaar kan de Zwarte Zee een verkoelende werking hebben op de temperatuur langs de kust, terwijl het nog warme zeewater er in het late najaar vaak voor zorgt dat de temperatuur hoger ligt dan in het westen van Bulgarije.

Paspoort en Visum
Voor een vakantie naar Bulgarije heb je een paspoort of identiteitskaart nodig. Deze dient tot op de dag van vertrek uit Bulgarije nog geldig te zijn. Bij een verblijf van korter dan 90 dagen heb je geen Visum nodig. Voor meer informatie m.b.t. een visum kun je terecht bij de Visumdienst.

Geld en fooi
In Bulgarije wordt niet betaald met de euro maar met de Bulgaarse Lev. 1 lev. is ongeveer 0.5 euro dus dat is lekker eenvoudig rekenen. Pinautomaten zijn in Zonnestrand voldoende aanwezig en geld wissel bij een wisselkantoor is ook mogelijk. Pinpassen en creditcards die je kunt gebruiken zijn: Eurocard, MasterCard, Maestro, Cirrus, JCB, VISA en VISA Election. Eengebruikelijk fooi in Bulgarije is ongeveer 10%.

Gezondheidszorg en Vaccinaties
Inentingen zijn niet verplicht. De gezondheidszorg loopt in Bulgarije redelijk op achter vergeleken bij Nederland. Mocht je toch in een ziekenhuis terecht komen neem dan direct contact op met je zorgverzekeraar. Alle rekeningen dienen namelijk contant betaald te worden, bewaar de rekening dus altijd goed! Het water uit de kraan kun je gewoon drinken. Toch wordt er voor je eigen veiligheid aangeraden water uit flessen te drinken. Deze zijn overal voor 0,30 euro te koop.

Belangrijke telefoonnummers
Het landnummer van Bulgarije is 00359(+359). Om naar Nederland toe te bellen gebruik je 0031 (+31) voor het telefoonnummer. De telefoonnummers van de nooddiensten in Bulgarije zijn:

- Politie: 166
- Brandweer: 160
- Ambulance: 150

Beste reistijd:
mei t/m september

Tijdsverschil:
1 uur later dan in Nederland

Voltage:
220 volt

Het weer in Sunny Beach

Top reisaanbieders


1
logo5

vanaf € 300,-

2
logo1

vanaf € 325,-

3
logo3

vanaf € 445,-

4
logo3

vanaf € 350,-